• Избор на јазик:
  • MK
  • EN
  • SR

Нерафинирани масла

Нерафинираните масла од Виталиа се произведени на најприроден можен начин. Висококвалитетните семиња се внимателно излупени, механички пресувани, (постапката на ладно цедење овозможува зачувување на витамините и минералите во маслото) без додаток на хемиски растворувачи и конзерванси. Произведени се најдобрите масла што денес се нудат по продавниците за сите Ваши кулинарски потреби. Поради пријатниот вкус, мирис и арома, вистинско задоволство е да се консумираат и да се готви со нив.

Одлично го подобруваат вкусот и аромата на јадењата и салатите. Тие ги прават поздрави дневните оброци и  го намалуваат  нивото на холестеролот. Ладно цедените масла од ВИТАЛИА го задржуваат  природиот вкус и хранливата вредност што ги прави посебен додаток.